Skip to main content

Aanbod

Overzicht van trainingen


De basis van persoonlijk leiderschap is zelfkennis. Door jezelf beter te leren kennen, voorkom je dat je keer op keer in dezelfde valkuil trapt. Leer bijvoorbeeld hoe je grenzen aangeeft, hoe je de samenwerking verbetert of hoe je verantwoordelijkheid laat waar deze hoort. Zodat jij kan doen waar je goed in bent en in lastige situaties effectief handelt. Om zo de rust en verbinding te herstellen met jezelf en met anderen.

Communiceren met Impact

Als je jezelf persoonlijk of professioneel wilt ontwikkelen, dan heb je inzicht nodig in wie je bent. In deze training ga je op zoek naar jouw bronnen en drijfveren. Hoe bepalen je overtuigingen hoe je naar jezelf en anderen kijkt. Diverse communicatie modellen en theorieën helpen je om jezelf en anderen beter te begrijpen. Zodat je in staat bent om jezelf op een authentieke manier uit te spreken. Door daarnaast de ander te bevragen kan er meer begrip en verbinding ontstaan.

Verbindend Leiderschap

Als leidinggevende neem je jezelf mee naar je werk. Dit is van invloed op hoe je sturing geeft aan je team. Wat doe jij als er gedoe is? Hoe verantwoordelijk voel je je voor de gezamenlijke resultaten? Hoe delegeer je op een goede manier? Hoe ga je om met samenwerkings-vraagstukken in het team? Hoe geef je je grenzen aan, zodat je met plezier je werk kunt doen? In deze training leer je om verbanden te zien tussen jouw systeem van herkomst en de taak die je als leidinggevende hebt. Je leert om op je eigen kompas en kwaliteiten te vertrouwen. En wat je nog bij kunt leren om een betere leider te worden.

Meesterlijk Leiderschap

Echte verandering begint aan de top van de organisatie en van binnenuit. Een meesterlijk leider is in staat om te zien hoe je eigen geschiedenis doorwerkt in het aansturen van het team en de organisatie. Is je aanpak effectief of is er iets anders nodig? In deze training onderzoek je jouw unieke talent en hoe je hiermee bijdraagt aan de ontwikkeling van de mens en organisatie waar jij leiding aan geeft. Hiermee heb je oog voor het talent dat in de organisatie aanwezig is en weet je hoe je dat stimuleert tot ontwikkeling.

Agenda

  • Communiceren met impact, module 1 
    start september 2024 

Meer informatie

  • Meesterlijk Leiderschap, start januari 2025 


Meer informatie
  • Authentiek Leiderschap, start oktober 2024 

Meer informatie
  • Als de Dag van Toen, start januari 2024

Meer informatie

Voor wie

Echte verandering begint van binnenuit. Ik ben er voor leiders en leidinggevenden die verder willen groeien in hun leiderschap. Ik richt me op iedereen die zichzelf beter wil kennen en die voelt dat een impuls nodig is om als leider vitaal te blijven.

Of organisaties nou klein of groot zijn, ze zijn gebaat bij een directeur of bestuurder die bereid is naar zichzelf te kijken en te leren. Vanuit het credo dat goed voorbeeld goed doet volgen, krijgt ook het managementteam ruimte en de kans om dat ook te doen. En zo verder naar beneden. Een lerende organisatie geeft talenten de ruimte om zich te ontplooien. Daar wordt een organisatie beter van.

Als je op een leidinggevende positie komt, word je vaak uitgenodigd op je bewezen kwaliteiten. Eenmaal in positie merk je dat er meer van je wordt gevraagd dan waar je al goed in was. Vaak is dan de eerste reactie: nog harder werken. Dat blijkt zelden effectief: je loopt in kringetjes. Ik zie nog te veel leiders die uitgeput dreigen te raken. Wat dan nodig is, is dat je ook een andere beweging leert maken. Leert ervaren welke signalen in jouw lichaam je iets vertellen. Bijvoorbeeld wanneer je op moet treden en wanneer je het moet laten. In een functie die veel van je vraagt is het nodig dat je goed voor jezelf zorgt.

Coaching / Supervisie

Ik stimuleer je contact te maken met je essentiële verhalen, waardoor jij je bewegingsruimte kunt vergroten. Dat is voor mij de kern van coachen.

Onze beperkende patronen worden in de eerste jaren van ons leven gevormd en openbaren zich later in je leven in verschillende vormen. Het lichaam herinnert zich de jongste ervaringen en die onbewuste processen zijn van wezenlijk invloed op je persoonlijke en zakelijke leven.

Voor het coaching traject heb ik een methode ontwikkeld die ik in een persoonlijk leertraject toepas. In grote lijnen gaat dit als volgt. Ik luister naar jouw levensverhaal en ervaar de dynamiek die dat bij mij oproept. Ik geef je een ervaring of doe een experiment met jou. De ervaring die dit bij jou oproept, geef ik een context met behulp van theorie en voorbeelden. Zodat jij een terugkoppeling kunt maken naar wat dit betekent voor je werk en leven.

Mijn kracht is om juist waar je in kringetjes draait, je andere perspectieven te bieden, zodat de energie weer kan gaan stromen.  Als gebeurtenissen een andere betekenis krijgen, vergroot je je eigen bewegingsruimte. Persoonlijk leiderschap begint met verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leerproces. De kernvraag is: op welke manier blijf je vitaal als leider of leidinggevende?

Meer informatie

In-company

Voor bedrijven kan het zinvol zijn om een gemeenschappelijke basis en taal te creëren. Hiervoor heb ik de trainingen Communiceren met Impact en Verbindend Leiderschap ontwikkeld.
Ik geef deze trainingen in Het Midden, Heicop 24 C, 3628 AD Kockengen.

Heb je interesse? Mail me dan via .

Meer informatie