Skip to main content

Werkwijze

Werkwijze

Ik werk zowel individueel als in groepsverband. Je levensverhaal is daarbij het vertrekpunt. Ik geloof in persoonlijk leiderschap en de helende kracht van empathie. Wat je ook hebt meegemaakt in het leven, je kunt jezelf helen. Als je onder ogen durft zien wat je zou moeten aankijken, kun je je bevrijden uit je zelfgebouwde gevangenis.

S. Kierkegard: “Durven is even je evenwicht verliezen. Niet durven is jezelf verliezen”

Ik werk ervaringsgericht. Graag werk ik met korte oefeningen of experimenten op basis van de vragen die jij inbrengt. Als je je gedachten omzet in ervaringen, leer je op een diepere laag wat je patronen zijn en waar ze vandaan komen. Als je de emoties die daarbij horen durft toe te laten, ontstaat nieuwe ruimte en meer ontspanning.
Met compassie en gezond realisme luister ik naar je, naar je verhalen en situaties. Naar wat van jou is, het verhaal van je eigen leven, jouw eigen beeld, beschreven in je eigen woorden, luister ik met mijn hart.
Bij de ervaringsgerichte oefeningen pas ik een combinatie van werkmethoden toe uit de opleidingen die ik heb gevolgd: Systemisch Werk, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Lichaamsgerichte therapie en Transactionele Analyse (TA).

Je gevoelens moeten thuiskomen, een plek krijgen. Je levensenergie moet vrij kunnen stromen. Als je lijf en hoofd goed samenwerken, maakt jou dat een ‘heel’ mens, een complete persoonlijkheid. Dan ben je zowel mentaal als fysiek gezond en kun je jouw unieke bijdrage leveren aan de mensen en de wereld om je heen.

“Alles is er al, vanaf het eerste begin.
Je moet het alleen leren zien en er weer naar luisteren.”

Manon Vos